Produsent
Muller-Koeberle
Om produsenten
Annerledes Alsace er vel den mest treffsikre beskrivelsen på Muller-Koeberle - med sine tegnede etiketter laget av en tatovør og et innhold i flaskene som virkelig skiller seg ut. Etter å ha drevet konvensjonelt i tre generasjoner tok David og Marianne Koeberle over familiens 27 hektar med vinmarker i landsbyen Saint Hippolyte i 2005. Tidlig konverterte de til økologisk og biodynamisk praksis, men fant ut at dette ikke var nok. Derfor startet de med en mengde tiltak for å øke det biologiske mangfoldet i markene samtidig som de satt i gang med både permakultur og agroskogbruk. Denne tankegangen manifesteres blant annet i den fantastiske oransjevinen Symbiose. Fra 2019 har de laget flere viner etter de relativt strikte prinsippene til Vin Methode Nature og Autentico har plukket ut fem av disse. Det som kanskje imponerer aller mest er renheten og energien i disse nydelige naturvinene!
Karakteristikk
Flott briljant strågul, lett sløret farge. Intens og flott duft av sitrus, fersken blomster og lett spicy granitt mineralitet. Friskt anslag av sitrus og steinfrukt, fruktig men tørr med flott konsentrasjon god lengde og mineralsk avslutning. Drikk til fisk og skalldyr, lyst kjøtt og fjærkre.
Jordmonn
Fra vinmarken / lieu-dit "Burgreben", beliggende i skråningen av Haut-Koenigsbourg, ved landsbyen St. Hippolyte på granittholdig jordsmonn. Stokkene er 25-40 år gamle.
Område
Saint-Hippolyte ligger rett ved foten av Haut Koenigsbourg og er en typisk vinproduserende landsby som er spesielt kjent for Rouge de Saint Hippolyte (Pinot Noir) med egen appellasjon. Landsbyen hører til Ribeauvillé-Riquewihr regionen i det sentrale Alsace- bare noen kilometer nord for Colmar. De beste vinmarkene ligger på 250-400moh i skråningene mot Vosges i vest.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, direkte presset før spontangjæring i ståltanker. Modnet på lees i 6 mnd før tapping uten filtrering.