Om produsenten
Llopart er den nest eldste produsenten av musserende vin i Spania. Helt siden 1835 har familien drevet med dyrking av vindruer på den eksisterende eiendommen Can Llopart de Subirats. Så tidlig som i 1887 startet de å produsere kvalitetsmusserende under eget navn.
Eiendommen er på nesten 400 hektar og Llopart har i dag over 95 hektar med vinmarker i fjellene i Alt Penedes. Vinmarkene er økolgoisk dyrket og ligger på mellom 380-500 moh på gammel fossil havbunn. Flere av vinmarkene som fortsatt brukes er over 80 år gamle.
I kjelleren råder fortsatt en bokstavelig hands on tankegang, alltid med tanke for høyest mulig kvalitet. Stilen er klokkeren med et tydelig mineralsk preg! Llopart har siden starten vært en av grunnlegerne og pådriverne for å etablere Corpinnat organisajsonen som har som mål å heve kvaliteten på musserende vin fra den industrielle Cava tankegangen.
Karakteristikk
Lys briljant rosa med finen bobler. Særdeles flott og fruktig nese mot bringebær, kirsebær og jordbær ispedd sitrus og ferske urter. Frisk fruktig og tørr stil med flotte bobler og lang mineralsk avslutning.Nyt som aperitif, til fisk og skalldyr, god spekemat og lyse kjøttyper.
Jordmonn
Fra kalkholdige jordsmonn ispedd noe leire fra området Heretat de Can Llopart de Subirats, rett sør for Sant Sarduni d´Anoia. Stokkenen er mellom 20-35 år gamle. Vinmarkene ligger plassert i skråninger med nordvendt eksponering på ca 400-500 moh. Gammel havbunn gir distinkt mineralpreg.
Område
Corpinnat kan løst oversettes til "hjertet av Penedes" eller det "steinete hjertet" som henspeiler på den originale opprinnelsen til de musserend vinene herfra. Corpinnat markene ligger derfor i hjertet av Penedes på hovedsakelig kalkholdig jordsmonn. Corpinnat, som orginalt ble stiftet av seks vinerier i 2015, er tuftet på å høye standarder dvs at produsentene belager seg på minimum økologisk vitikultur og produksjon, lav avkastning, bruk av egne druer, produksjon på egen vingård og modning på min. 18 mnd bunnfallskontakt i flaske. Det er i dag kun med 10 produsenter i denne organisasjonen som ble tvunget ut av DO Cava i 2018 pga uenigheter mht merking og produksjonsstandarder.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, presset, spontan alkoholgjæring i tanker, tradisjonell 2.gangsgjæring i flaske med min 20 mnd modning på lees.
Druetyper
Garnacha 20%
, Monastrell 60%
, Pinot Noir 20%