Rødvin

Dom. Georges Lignier Et Fils Clos De La Roche Grand Cru

Flott rubinrød. Fantastisk presis og delikat nese av bringebær, kirsebær, blomster, mineraler med hint av delikat treverk. Frisk, fruktig elegant og konsentrert med fløyelsmyk tekstur stor dybde og lengde. Drikk til delikate kjøttretter, med tiden vilt. Kan ligge på langs i 15-20 år etter årgang.

Frankrike

Horeca 1 833,64 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Rød frukt, kirsebær, bringebær. Hint av skogbunn, fioler, rose, god mineralitet.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Noir 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5777370
  • Vinmonopol13120201
  • LuktRubinrød.
  • SmakRød frukt, kirsebær, bringebær. Hint av skogbunn, fioler, rose, god mineralitet.
  • FargeKompleks med nøtter, fioler og kirsebær.
  • ProdusentDom. Georges Lignier & Fils
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Burgund
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Dom. Georges Lignier & Fils

Om produsenten

Den dyktige og berømte Lignier familien er godt spredd rundt i Morey.

Georges som er Hubert Ligniers nevø har betydelige andeler med vinmarker som inkluder mer enn en hektar i Clos de la Roche, nesten 0,3 ha i Bonnes Mares, og nesten1,5 ha i Clos St-Denis hvor domainet har den største andelen. Totalt har de 16 hektar spredd over 50 parseller med en imponerende gjennomsnittsalder på 55 år.

Hos domainet er det Georges Ligniers nevø Benoît Stehly som styrer skuta. Han har vært involvert siden 2002, men fra 2008 har han hatt hele ansvaret for både vinmark og kjeller. Med lilla fingre året rundt passer han på hver eneste parsell utrykker seg på best mulig måte. Benoit introduserte tidlig naturlig gress mellom rankene som en av de få i kommunen og får svært godt betalt for dette med økt konsentrasjon og med stadig stigende temperaturer. Vinene har derfor alltid en flott kjølighet og presisjon.

I kjelleren praktiseres det ofte bruk av opptil 20% helklasefermentering i tillegg til avstilking. All vin spontanfermenters, modner 18-20 måneder på klassiske piece før tapping med kun to omstikkinger. Kommunevinene modner i brukte fat, mens Premier Cruene modner på maksimalt 30 % nye fat og Grand Cruene på ca 50%. Fra 2010 årgangen er vinene verken klarnet eller filtrert for å beholde mest mulig av vinens egenart.

Karakteristikk

Flott rubinrød. Fantastisk presis og delikat nese av bringebær, kirsebær, blomster, mineraler med hint av delikat treverk. Frisk, fruktig elegant og konsentrert med fløyelsmyk tekstur stor dybde og lengde. Drikk til delikate kjøttretter, med tiden vilt. Kan ligge på langs i 15-20 år etter årgang.

Jordmonn

Fra seks parseller, hovedsakelig Mochamps og Chabiots, på tilsammen 1,49 hektar. Fra min. 55 år gamle stokker mye plantet etter selection massale prinsippet på nærmest ren kalkstein under 30 cm toppjord. 2017 var preget av en del hagelvær og produksjonen ble redusert med 30%.

Område

Morey-Saint-Denis fungerer som en bro mellom Chambolle-Musigny i sør og Gevrey-Chambertin i nord. Slik er også stilen på vinene, både elegante og feminine, men også mot det maskuline og strukturerte. Appellasjonen har ca 95 hektar beplantet vinmark der Pinot Noir dekker 92 %, resten Chardonnay. I Morey finnes det 5 Grand Cruer (om man regner med en liten andel av Bonnes Mares) og hele 20 Premier Cruer. Vinmarkene ligger for det meste østvendt mellom 220-270 moh på kalkstein, kalkholdig leire og mergel. Clos de la Roche er på 16,9 ha fordelt på 30 eiere. Vinmarken ligger i den nordre delen av MSD og består faktisk av 8 ulike climats (der noen av de kun har 1er cru status)

Produksjonsmetode

Håndhøstet. Delvis avstilket før kaldmaserasjon og spontan alkoholgjæring i åpne tanker med med 30% hele klaser. Modning i klassiske piece på 228 liter i 18 mnd hvorav 40 % av fatene var nye. Kun to omstikkinger før tapping uten filtrering.

Druetyper

Pinot Noir 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.