Om produsenten
Med nye eiere og ny kjellermester er champagnehuset Leclerc Briant ansett som en av de mest spennende produsentene i en av verdens viktigste vinregioner.
Stilen på husets Champagner er særdeles delikat med høy konsentrasjon, flott fruktighet og tydelig mineralsk stil. Vinene er særdeles komplekse og matvennlige. Nye Leclerc Briant har videreført en årelang tradisjon startet av familien med økologisk og bidynamisk tilnærming og kvalitet i alle ledd fra vinmark til kjellerarbeid.
Frederic Zemeitt driver huset og med på laget er den dynamiske kjellermesteren og vinmakeren Herve Jestin, som regnes som den fremste innenfor biodynamisk dyrkning og vinmaking i Champagne.
I dag har huset ca 10 hektar med topp klassifiserte vinmarker. I tillegg kjøper de ved behov økologiske eller biodynamiske druer som vinifiseres i deres nylig oppussede og flotte kjeller i champagnehovedstaden Epernay.
En stor del av Leclerc Briants baseviner gjæres i brukte fat og setter er delikat og fyldig preg på vinen uten at dette tar overhånd, men heller fremhever de flotte druene. Alle Champagnene modner minimum 30 måneder på lees og de har lav dosage for å fremheve det naturlige aromaspekteret.
Karakteristikk
Flott delikat duft av friske og modne epler, sitrus blomster og noe fat krydder mot brioche. Meget fine behagelige bobler med flott frukt og struktur. Fruktig men tørr med svært god lengde. Nyt som aperitif, til fisk og skalldyr, god spekemat og lyse kjøttyper.
Jordmonn
Druene kommer fra følgende Cru: Hautvillers, Avenay, Epernay, Verneuil, Cramant og Montgueux. Klassisk kalkholdig jordsmonn fra meget gode adresser.
Produksjonsmetode
Håndplukket, spontan alkoholgjæring i ståltanker og ca 30 % i fat, gjennomgått malolaktisk gjæring og tappet på flaske i juni år etter aktuell høst før 2. gangsgjæring i flaske med min. 30 md på bunnfall i flaske. Dosage ca 4 g/l.
Druetyper
Chardonnay 20%
, Pinot Meunier 40%
, Pinot Noir 40%