Musserende

Leclerc Briant Blanc de Meuniers 1er Cru

Ekstermt flott mineralpreg meddelikat duft av norske epler, sitrus blomster, sitrus, sitrongress, ferske mynteblader, brioche og hint av ingefær. Meget fine behagelige bobler med flott frukt og heftig struktur. Fruktig og tørr med særdeles god lengde. Nyt som aperitif, til fisk og skalldyr, god spekemat og lyse kjøttyper.

Frankrike

Horeca 1 447,20 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Leclerc Briant

Om produsenten

Med nye eiere og ny kjellermester er champagnehuset Leclerc Briant ansett som en av de mest spennende produsentene i en av verdens viktigste vinregioner.

Stilen på husets Champagner er særdeles delikat med høy konsentrasjon, flott fruktighet og tydelig mineralsk stil. Vinene er særdeles komplekse og matvennlige. Leclerc Briant har videreført en årelang tradisjon startet av familien med økologisk og bidynamisk tilnærming og kvalitet i alle ledd fra vinmark til kjellerarbeid.

Frederic Zemeitt driver huset og med på laget er den dynamiske kjellermesteren og vinmakeren Herve Jestin, som regnes som den fremste innenfor biodynamisk dyrkning og vinmaking i Champagne. Jestin har vært med helt siden 2008.

I dag har huset ca 14 hektar med topp klassifiserte vinmarker der det meste er klassifisert som Grand Cru (Mailly, Le Mesnil) og Premier Cru (Hautvillers, Cumières, Mareuil sur Aÿ, Bisseuil, Rilly la Montagne, Villers-Allerand and Trépail). I tillegg kjøper de ved behov økologiske eller biodynamiske druer som vinifiseres i deres nylig oppussede og flotte kjeller i champagnehovedstaden Epernay.

En stor del av Leclerc Briants baseviner gjæres i brukte fat og setter er delikat og fyldig preg på vinen uten at dette tar overhånd, men heller fremhever de flotte druene. Alle Champagnene modner minimum 30 måneder på lees og de har lav dosage for å fremheve det naturlige aromaspekteret.

Karakteristikk

Ekstermt flott mineralpreg meddelikat duft av norske epler, sitrus blomster, sitrus, sitrongress, ferske mynteblader, brioche og hint av ingefær. Meget fine behagelige bobler med flott frukt og heftig struktur. Fruktig og tørr med særdeles god lengde. Nyt som aperitif, til fisk og skalldyr, god spekemat og lyse kjøttyper.

Jordmonn

Druene kommer fra en 1 hektar parsell i Premier Cru landsbyen Chamery i flotte åssider med topp nord østlig eksponering og gamle stokker på kalkholdig jordmonn ispedd sand.

Produksjonsmetode

Fra 40 år gml. stokker i Chamery. Håndplukket, spontan alkoholgjæring i fat, 9 mnd modning og malolaktisk gjæring i fat. Tappet på flaske i juni året etter aktuell høst (2016) før 2. gangsgjæring i flaske med min. 54 md på bunnfall i flaske. 1,8 g/l dosage.

Druetyper

Pinot Meunier 100%

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr4678595
  • Vinmonopol6875301
  • LuktMineralsk, kompleks duft av kalk, eple, hvite blomster og krydder.
  • SmakFrisk, tørr men fruktig. Kompleks og lang.
  • FargeLys strågul.
  • ProdusentLeclerc Briant
  • Årgang*2016
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Champagne
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, tørr men fruktig. Kompleks og lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Meunier 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.