Rødvin

Jean-Paul Brun Bourgogne Pinot Noir

Transparent burgunderrød. Frisk kompleks duft av røde og mørke bær, amarena-kirsebær, blomster mineraler. I munnen er vinen frisk og fruktig, med saftig og lang ettersmak. Flott tekstur og fin struktur. Prøv til kalv, lysere kjøttyper og godt fjærkre. Tåler fint 5 år på langs fra årgang.

Frankrike , Bourgogne

Horeca 256,49 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk og fruktig, saftig og lang ettersmak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Noir 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6086896
  • Vinmonopolnr14662801
  • LuktTransparent burgunderrød.
  • SmakFrisk og fruktig, saftig og lang ettersmak.
  • FargeFrisk med røde og mørke bær, kirsebær, mineraler. Kompleks.
  • ProdusentJean-Paul Brun
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Burgund
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Jean-Paul Brun

Om produsenten

Jean Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Dette vakre området er kjent for sine gylne stener og som også har gitt navnet til «Les Terres Dorées».

Jean Paul innehar 45 hektar vinmark hvorav det meste ligger rundt vineriet i Charnay samt 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og en liten andel i Condrieu og Cote Rotie (!). Jean Paul lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen.

Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk - alt for å få frem druenes og jordsmonnets egenkarakter. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.

Karakteristikk

Transparent burgunderrød. Frisk kompleks duft av røde og mørke bær, amarena-kirsebær, blomster mineraler. I munnen er vinen frisk og fruktig, med saftig og lang ettersmak. Flott tekstur og fin struktur. Prøv til kalv, lysere kjøttyper og godt fjærkre. Tåler fint 5 år på langs fra årgang.

Jordmonn

Fra leire og kalkholdig jordsmonn i Charnay på 350 moh. Jean-Paul plantet ca 3 hektar med Pinot Noir i 1991 og stokkene er nå 30 år gamle.

Område

Vinmarkene i Beaujolais ligger på varierende høyde fra 150-550 meter over havet og dekker et område på rundt 22.000 hektar. AOC Beaujolais ligger sør i appellasjonen og har et jordsmonn av kalk- og leirjord. Her lages røde, fruktige viner som normalt drikkes unge. Litt lenger nord ligger AOC Beaujolais Villages hvor jordsmonnet er mer granittholdig. På granittjord og skifer i Haut-Beaujolais ligger de ti Cruene, som hver og en har sin særegne karakter. Vinene herfra tåler fint tre til fem års lagring eller mer, avhengig av produsent, produksjonsmetode og årgang.

Produsjonsmetode

Håndhøstet, avstilket, presset før spontangjæring i åpne kar med manuell pigeage (nedpressing av skall- og druemassen i gjæringstank), 16 dagers skallkontakt før pressing. Modnet i betongtanker i 7 md før tapping uten filtrering

Druetyper

Pinot Noir 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.