Produsent
Innocent Bystander
Om produsenten
Innocent Bystander ble etablert i 2004 av Phil Sexton som et lite og uavhengig kvalitetsorientert vineri, dedikert til å lage smaksdrevne viner fra nøye utvalgte vinmarker i Yarra Valley og omegn.
Vineriet er bygd rundt prinsippene om tyngdekraft og flyt hvilket betyr at man unngår mekanisk pumping og unødig håndtering av både druer og vin. Videre er produksjon spesialtilpasset for små batcher og de jobber etter naturlige prinsipper og med naturlige ingredienser.
Gjennom årene siden etableringen har Steve Flamsteed og teamet hans økt nivåene av kompleksitet og lag i vinene fra Innocent Bystander. De bruker vill gjær og de er svært forsiktige med bruken av fat.
Både i vineriet og i besøkssenteret er de opptatt av åpenhet og transparens. Glassveggen mellom besøkssenteret og vineriet befester denne åpenheten på en god måte. De er en proff gjeng med stor takhøyde og mye lekenhet. Vinhuset ble kjøpt opp av Brown Brothers i 2015.
Karakteristikk
Veldig lys i fargen, og et elegant lekende preg over vinen. Dufter av jordbær og andre røde bær. Syrlig kirsebærfrukt og lett krydret i munnen med god ettersmak av sødmefull frukt. Passer godt sammen med skinker, oliven, lyst kjøtt som kylling og kalkun. Prøv også til en varm salat med paprika og bacon!
Jordmonn
Fra ulike vinmarker med kalk og leire i øver og nedre Yarra Valley. Stokkenes alder er mellom 10-30 år.
Område
Yarra Valley er i Victoria, ca 1 times kjøring nordøst for Melbourne. Dette er en av Australias kjøligste områder, og gir viner med god friskhet samt modne tanniner. Innocent Bystander selekterer frukt fra de forskjellige vinmarkene til hver enkelt vin. Vinmarkene ligger mellom 200m-400m over havet.
Produksjonsmetode
Håndplukket 100%, kaldmaserasjon i 4 dager, spontangjæring i åpne kar med 10% hele klaser, , modnet 6 mnd på bunnfall hhv 70 % i tank, 30 % i eik (kun 10% ny).
Druetyper
Pinot Noir 100%