Hvitvin

A.A. Badenhorst Geelkapel Muscat De Frontignan

Duft av litchi, appelsin zest, kamomille og selvfølgelig muskatdrue. Middels fyldig i munnen med vokset tekstur og fin underliggende syre med smak av gule frukter, sitron, grapefrukt og sitrongress. Pent tanninbitt men veldig delikat.

Sør-Afrika

Horeca 394,28 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Ost
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 10/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk fruktighet med noe bitterhet, kompleks med god konsentrasjon og lengde.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Muscat Frontignan 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.61 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5193768
  • Vinmonopolnr10552401
  • LuktDyp gul.
  • SmakFrisk fruktighet med noe bitterhet, kompleks med god konsentrasjon og lengde.
  • FargeIntens kompleks duft av druer, sitrus, nøtter og mineraler.
  • ProdusentA.A. Badenhorst Family Wines
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Sør-Afrika , Swartland , Swartberg
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

A.A. Badenhorst Family Wines

Om produsenten

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika.

Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet.

Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre.

Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.

Karakteristikk

Duft av litchi, appelsin zest, kamomille og selvfølgelig muskatdrue. Middels fyldig i munnen med vokset tekstur og fin underliggende syre med smak av gule frukter, sitron, grapefrukt og sitrongress. Pent tanninbitt men veldig delikat.

Jordmonn

Fra enkeltmark plantet i 1985 på granittholdig jordsmonn.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsakelig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.

Produsjonsmetode

Håndhøstete druer fottråkes og spontangjæres med rundt 10dagers skallmaserasjon. Videre modning i 12mnd i gamle store fat.

Druetyper

Muscat Frontignan 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.