Rødvin

Fonterenza Brunello 2014

Intens, floral og delikat duft av kirsebær, lær og krydder. I munnen er den tørr med syrlige, modne tanniner, en rik og utviklet fruktighet av plommer og kirsebær med innslag av krydder, lær og kjøtt. Smaken sitter lenge i munnen. Prøv den til en klassisk bistecca fiorentina, filet eller marinerte og grillede stykker av lam eller til vilt om den har fått noe alder. Kan fint ligge i 5-20 år i kjelleren for videre modning om en modnere stil ønskes. 5.218 flasker og 187 magnum produsert.

Italia

Horeca 635,56 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 9/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fyldig rød og mørk frukt med fast avslutning. Lang og kompleks.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Sangiovese 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5411970
  • Vinmonopolnr11224101
  • LuktMørk burgunderrød.
  • SmakFyldig rød og mørk frukt med fast avslutning. Lang og kompleks.
  • FargeKompleks duft av kirsebær, blomster, urter, skogbunn, gammelt treverk.
  • ProdusentFonterenza Soc. Agr.
  • Årgang*2014
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Fonterenza Soc. Agr.

Om produsenten

Fonterenza er vineriet som drives av tvillingsøstrene Margherita og Francesca Padovani.

Allerede med sin debutårgang av Brunello di Montalcino 2004 kom de to på stjernehimmelen i Montalcinokretser. Siden den gang har de hvert år befestet sin posisjon ved å lage fruktige men mineralske, rike men elegante og konsentrerte men samtidig lette viner av høy klasse.

Francesca og Margherita Padovanis første møte med Fonterenza var under innhøstingen i 1976 og for tvillingsøsterne var det naturlig å overta gården og vinmarksarealet.

De plantet sine første 3 hektar vinmarker i Montalcino i 1999, siden den gang har de utvidet til 4,5 hektar i Montalcino og i tillegg utvidet med noen hektar sørøstover mot Mont Amiata og vestover mot kysten. Siden starten har de jobbet etter økologiske og biodynamiske prinsipper både i vinmark og kjeller.

Karakteristikk

Intens, floral og delikat duft av kirsebær, lær og krydder. I munnen er den tørr med syrlige, modne tanniner, en rik og utviklet fruktighet av plommer og kirsebær med innslag av krydder, lær og kjøtt. Smaken sitter lenge i munnen. Prøv den til en klassisk bistecca fiorentina, filet eller marinerte og grillede stykker av lam eller til vilt om den har fått noe alder. Kan fint ligge i 5-20 år i kjelleren for videre modning om en modnere stil ønskes. 5.218 flasker og 187 magnum produsert.

Jordmonn

Vinmarken til denne vinen kalles Bosco og er på 1,2 hektar og har eksepsjonell god plassering beskyttet av skog på tre kanter. Jordsmonnet består av galestro, medium grov grus, leire og mye kalk, og heller hovedsakelig mot sør og sørvest. Avkastningen er svært lav med ca 30 hl/ha, mye lavere enn maksimumsgrensen for DOCG.

Produsjonsmetode

Fra enkeltmark. Håndhøstet, avstilket, spontangjæret i koniske slavonske tine. Modning 4 år i store fat.

Druetyper

Sangiovese 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.