Om produsenten
Fanny Sabre er på tross av sin unge alder blitt en oppsiktsvekkende respektert og kultaktig produsent i det patrialske Burgund.
Etter at Fannys far gikk bort i 2000 har hun og moren drevet familidomainet videre dog med hjelp fra blant annet Phillipe Pacalet.
I dag er det Fanny som styrer 100 % det 5 hektar store domainet fra sin nye kjeller i hjertet av Pommard. Med over 20 ulike plotter spredt rundt på 15 ulike appelasjoner, samt at hun driver en liten kafe og romutleie i Pommard har hun hendene fulle.
Alle vinmarkene er drevet etter naturlige / økologiske prinsipper og det samme kan man si om kjellerarbeidet. Fanny gjør så lite hun kan i kjelleren og bruker i dag 100 % hele klaser for sine røde viner og hun modner vinene i hovedsaklig 400 liters og for det meste brukte og delvis noen nye fat. Stilene er ytterst feminin og delikat og svært terroirdrevet.
Karakteristikk
Svært lys briljant rød. Delikat nese med røde og mørke bær blomster og mineraler. Tydelig mineralsk med saftig munnfølelse, flott fruktighet mot jordbær med hint av frisk moreller, røde blomster og lang frisk avslutning. Super til Fjærkre og lyst kjøtt som kalv, passer til delikate viltretter.
Jordmonn
Fra 40-50 år gamle stokker på kalkholdig leire med mergel og kalkstein. Flott eksponering og god drenering fra et område situert mellom Volnay, Meursault og Auxey Duresses.
Produsjonsmetode
Fra 40-50 år gamle stokker. Presses i pneumatiske presser, 4-5 dager kaldmaserasjon før vinen spontangjærer i store klassiske fat før de modner i 1518 mnd både 500 og 228 liters fat. Vinene tappes ufiltrert. Svovelmengden er fornuftig og hun tapper med ca 40 mg/l
Druetyper
Pinot Noir 100%