Hvitvin

Fanny Sabre Mercurey Blanc

Frankrike

Horeca 410,92 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 10/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, toner av sitrusfrukt, hint av pinjekjerner, kalkmineralitet, frisk avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5995683
  • Vinmonopolnr14068401
  • LuktLys strågul.
  • SmakFrisk, toner av sitrusfrukt, hint av pinjekjerner, kalkmineralitet, frisk avslutning.
  • FargeDuft av sitrusblomster, mineraler, hint av ristede pinjekjerner.
  • ProdusentFanny Sabre
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Burgund
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Fanny Sabre

Om produsenten

Fanny Sabre er på tross av sin unge alder blitt en oppsiktsvekkende respektert og kultaktig produsent i det patrialske Burgund.

Etter at Fannys far gikk bort i 2000 har hun og moren drevet familidomainet videre dog med hjelp fra blant annet Phillipe Pacalet.

I dag er det Fanny som styrer 100 % det 5 hektar store domainet fra sin nye kjeller i hjertet av Pommard. Med over 20 ulike plotter spredt rundt på 15 ulike appelasjoner, samt at hun driver en liten kafe og romutleie i Pommard har hun hendene fulle.

Alle vinmarkene er drevet etter naturlige / økologiske prinsipper og det samme kan man si om kjellerarbeidet. Fanny gjør så lite hun kan i kjelleren og bruker i dag 100 % hele klaser for sine røde viner og hun modner vinene i hovedsaklig 400 liters og for det meste brukte og delvis noen nye fat. Stilene er ytterst feminin og delikat og svært terroirdrevet.

Jordmonn

Kommer fra 40 år gamle stokker i Mercurey. Jordsmonnet er klassisk kalkholdig leire med svært god eksponering og drenering.

Område

Håndhøstet, presset og spontanfermentert i brukte fat og modnet i brukte og nye fat (30%) fat i 9 md.

Produsjonsmetode

Håndhøstet, presset og spontanfermentert i brukte fat, modnet i brukte og nye fat (30%) fat i 9 md.

Druetyper

Chardonnay 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.