Rødvin

Eric Texier Dom. de Pergault St-Julien en St-Alban Vieille Serine

Intens mørk, blårød farge med intens duft av fioler, bringebær, bjørnebær, kirsebær, pepper og einebær. Et rikt saftig og kjølig anslag god karakter og fast frukt. Smak av bringebær, kirsebær, bjørnebær, pepper og urter med en kompleks og lang ettersmak. Server den romtemperert ved ca 18 °C med retter av vilt som reinsdyr, hjort og rype.

Frankrike

Horeca 352,68 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Som duft med saftig og fast munnfølelse. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Syrah 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.51 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4659611
  • Vinmonopolnr9479001
  • LuktMørk blårød.
  • SmakSom duft med saftig og fast munnfølelse. Lang.
  • FargeMørke bær, blomster og svarte oliven.
  • ProdusentEric Texier
  • Årgang*2016
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Eric Texier

Om produsenten

Tidlig på 90-tallet byttet Eric Texier ut kjernekraft med naturkraft. Texier sluttet som ingeniør for kjernekraftindustrien for å følge sin store kjærlighet og lidenskap for vin. Eric gjennomførte ønologistudier i Bordeaux og lære hos Jean-Marie Guffens i Macon før han lagde sin første årgang i 1995. Hans unike bakgrunn, hans fasinasjon og innsikt for områdets historie, enorme eksperimenteringsvilje og hans presisjon har gjort ham til en av de mest spennende og respekterte vinmakerne i Rhone dalen.

Hans engasjement for bærekraftig tilnærming gjorde at han fra 2001 har drevet sine vinmarker økologisk, samt at han følger mange biodynamiske prinsipper. Eric tar vinene sine inn i fremtiden ved å bruke fortidens teknikker. Mye inspirasjon er hentet fra vinmakeren og kjemikeren Jules Chauvet, som regnes som den franske naturvinbevegelsens far.

I dag har Texier cirka 10 hektar vinmarker på langs av elven Drome i Rhonedalen og i Macon, samtidig som han driver negociantvirksomhet. Signaturvinene er syrahbaserte og kommer fra de relativt ukjente landsbyområdene Brézème (kun 6-7 dyrkere) og Saint Julien en Saint Alban (begge situert helt syd i Nord Rhone hhv på øst og vestsiden), som han gjenoppdaget etter å ha studert gamle vinmarksbøker.

Texier lager umanipulerte viner uten tilsetning av verken gjær eller enzymer, han bruker normalt hele klaser med relative kort maserasjon, modning på betong, tinajas eller brukte fat og lav eller ingen bruk av sulfitt - uten at dette går over lagringsevnen. Stilen er presis og terroirdrevet, alltid med flott friskhet og fruktighet, høy konsentrasjon og delikat tekstur.

Karakteristikk

Intens mørk, blårød farge med intens duft av fioler, bringebær, bjørnebær, kirsebær, pepper og einebær. Et rikt saftig og kjølig anslag god karakter og fast frukt. Smak av bringebær, kirsebær, bjørnebær, pepper og urter med en kompleks og lang ettersmak. Server den romtemperert ved ca 18 °C med retter av vilt som reinsdyr, hjort og rype.

Jordmonn

Fra over 80 år gamle stokker, som aldri har vært sprøtet med kjemikalier. Sørvendte vinmarker på 300 moh med høy andel skifer, gneiss, med noe kalkstein, mergel og leire.

Område

Saint-Julien-en-Saint-Alban er en pittoresk liten landsby beliggende helt nord i Sør Rhone, i departementet Ardeche, på den vestre delen av elven Drome. Her lager Eric viner delvis fra en parsell han kjøpte fra en protestantisk sekt, kjent som D’Arbistes, som har drevet vinmarkene etter strenge eldgamle regler og delvis fra egenplantet materiale. Vinmarkene har aldri vært sprøytet med noen form for kjemikalier og er biodynamisk dyrket med få unntak.

Produsjonsmetode

Fra 80 år gamle upodete stokker, fra upodede Serine stokker. Fermentering av hele klaser med skallkontakt i 8 dager med minimal intervensjon. Modning i 3 år på brukte 25 hl brukte foudre.

Druetyper

Syrah 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.