Rødvin

Eric Texier Côte Rotie Vielles Vignes

Særdeles delikat og lys vin med med fantastisk duft av rose, einer, pepper, mineraler og fersk viltkjøtt. Bærpreget, elegant, strukturert og særdeles delikat Cote Rotie. En klassiker til rype og vilt. Nyt i dag etter luft eller la den ligge i 10-15 år.

Frankrike

Horeca 635,58 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Saftig, fruktig, kompleks, lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Syrah 89% , Viognier 11%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.51 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr2797017
  • Vinmonopolnr9424701
  • LuktDyp mørk rød.
  • SmakSaftig, fruktig, kompleks, lang.
  • FargeKompleks, mørke og røde bær, pepper og kamfer.
  • ProdusentEric Texier
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Eric Texier

Om produsenten

Tidlig på 90-tallet byttet Eric Texier ut kjernekraft med naturkraft. Texier sluttet som ingeniør for kjernekraftindustrien for å følge sin store kjærlighet og lidenskap for vin. Eric gjennomførte ønologistudier i Bordeaux og lære hos Jean-Marie Guffens i Macon før han lagde sin første årgang i 1995. Hans unike bakgrunn, hans fasinasjon og innsikt for områdets historie, enorme eksperimenteringsvilje og hans presisjon har gjort ham til en av de mest spennende og respekterte vinmakerne i Rhone dalen.

Hans engasjement for bærekraftig tilnærming gjorde at han fra 2001 har drevet sine vinmarker økologisk, samt at han følger mange biodynamiske prinsipper. Eric tar vinene sine inn i fremtiden ved å bruke fortidens teknikker. Mye inspirasjon er hentet fra vinmakeren og kjemikeren Jules Chauvet, som regnes som den franske naturvinbevegelsens far.

I dag har Texier cirka 10 hektar vinmarker på langs av elven Drome i Rhonedalen og i Macon, samtidig som han driver negociantvirksomhet. Signaturvinene er syrahbaserte og kommer fra de relativt ukjente landsbyområdene Brézème (kun 6-7 dyrkere) og Saint Julien en Saint Alban (begge situert helt syd i Nord Rhone hhv på øst og vestsiden), som han gjenoppdaget etter å ha studert gamle vinmarksbøker.

Texier lager umanipulerte viner uten tilsetning av verken gjær eller enzymer, han bruker normalt hele klaser med relative kort maserasjon, modning på betong, tinajas eller brukte fat og lav eller ingen bruk av sulfitt - uten at dette går over lagringsevnen. Stilen er presis og terroirdrevet, alltid med flott friskhet og fruktighet, høy konsentrasjon og delikat tekstur.

Karakteristikk

Særdeles delikat og lys vin med med fantastisk duft av rose, einer, pepper, mineraler og fersk viltkjøtt. Bærpreget, elegant, strukturert og særdeles delikat Cote Rotie. En klassiker til rype og vilt. Nyt i dag etter luft eller la den ligge i 10-15 år.

Jordmonn

Druene kommer fra en plott på 0,17 i vinmarken Corps de Loup i den sørlige delen av appellasjonen, nærmere bestemt Tupin-et-Semons, plassert mellom Condrieu i sør og Ampuis i nord. Her er det massiv gneiss i bratte sør og sør-østvendte skråninger som gir svært mye finesse til vinene. Corps de Loup er en av de historiske markene for Cote Rotie med skriftelig kilder tilbake til år 827! Proporsjon plantet med 15% Viognier resten Syrah - plantet på 1970 tallet.

Område

Cote Rotie er et av Frankrikes eldste vinområder med historie tilbake til romertiden. Appellasjonen er det nordligste i Rhone og vinmarkene er fordelt over tre kommuner Saint-Cyr-sur-le-Rhone, Ampuis og Tupin et Semons. Markene ligger i stupbratte, ofte terrasserte åssider bestående av skifer og granitt. Den grønne druen Viognier kan etter reglementet utgjøre opp til 20 % men i praksis er andelen meye lavere og ofte finner vi viner basert utelukkende på Syrah.

Produsjonsmetode

Håndhøstet fra den historiske enkeltvinmarken Corps de Loup, hele klaser gjæret i åpne kar. Modnet på to brukte 500 liters brukte i 20 mnd.

Druetyper

Syrah 89% , Viognier 11%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.