Rødvin

Enrico Serafino Picotener Langhe Nebbiolo

Mørk dyp lilla farge med flott klassisk nebbiolo nese preget av kirsebær, blomster, skogbunn og kastanjer. Frisk, rik og flott fruktighet med stor dybde flotte tanniner og lang saftig, men fast avslutning. Klassisk følge til det meste av rødt kjøtt, ragu, med alder vilt og selvfølgelig Parmesan.

Italia

Horeca 311,92 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 9/12 Garvestoffer
  • 10/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fruktig og saftig, med faste tanniner og god lengde.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Nebbiolo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 0.58 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5325089
  • Vinmonopolnr10992001
  • LuktDyp rubinrød.
  • SmakFrisk, fruktig og saftig, med faste tanniner og god lengde.
  • FargeDuft av røde og mørke bær, treverk og blomster.
  • ProdusentEnrico Serafino
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Enrico Serafino

Om produsenten

Enrico Serafino ble etablert i byen Canale, Roero i 1878 som det eldste vinhuset i regionen. De har i dag vinmarker i både Langhe-Roero og Monferrato og er regnet som en av de mest anerkjente og beste produsentene av Alta Langa Metodo Classico. I tillegg lager de klassiske stilleviner av Barbera og Nebbiolo, samt Gavi og Roero.

De eier i dag 25 hektar i Roero, Monferrato, Serralunga, Monforte og Castiglione Falletto. I tillegg leier de ytterligere 20 hektar på langtidskontrakter.

De siste årene har det kommet nye eiere inn som har gjort mange endringer for å heve kvaliteten. Stilen og produksjonen har et bein i både den moderne og tradisjonelle retningen der de kombinerer både spontangjæring i både stål og tradisjonelle eiketanker, modning i både store og mellomstore fat, men alltid veldig fokusert og fruktdrevet.

Karakteristikk

Mørk dyp lilla farge med flott klassisk nebbiolo nese preget av kirsebær, blomster, skogbunn og kastanjer. Frisk, rik og flott fruktighet med stor dybde flotte tanniner og lang saftig, men fast avslutning. Klassisk følge til det meste av rødt kjøtt, ragu, med alder vilt og selvfølgelig Parmesan.

Jordmonn

Fra to vinmarker i Roero området, hhv 10 og 15 år gamle stokker på kalkholdig jordsmonn med med høyt innhold av marine sedimenter, sand og leire, plantet med subtypen av Nebbiolo - Picotener som regnes som den glemte Nebbiolo varianten. Kun 6500 flasker produsert

Område

Picotener - den glemte nebbiolo. Picotener har trolig opprinnelse i Roere og/eller Aosta - en drue som gir små avkastninger og derfor trolig byttet ut. Enrico Serafino er den eneste produsenten som lager endruevin av denne typen og 2017 var første årgang. Picotener er mindre i størrelse og har høyere andel med polyfenoler en de andre variantene (Michet, Lampia, Rosé). Ofte er vinene fruktige, friske med et fint pepperpreg.

Produsjonsmetode

Håndhøste druer er selektert, avstilket og presset. Gjæret og modnet i store fat og ståltanker.

Druetyper

Nebbiolo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.