Produsent
Enrico Serafino
Om produsenten
Enrico Serafino ble etablert i byen Canale, Roero i 1878 som det eldste vinhuset i regionen. De har i dag vinmarker i både Langhe-Roero og Monferrato og er regnet som en av de mest anerkjente og beste produsentene av Alta Langa Metodo Classico. I tillegg lager de klassiske stilleviner av Barbera og Nebbiolo, samt Gavi og Roero.
De eier i dag 25 hektar i Roero, Monferrato, Serralunga, Monforte og Castiglione Falletto. I tillegg leier de ytterligere 20 hektar på langtidskontrakter.
De siste årene har det kommet nye eiere inn som har gjort mange endringer for å heve kvaliteten. Stilen og produksjonen har et bein i både den moderne og tradisjonelle retningen der de kombinerer både spontangjæring i både stål og tradisjonelle eiketanker, modning i både store og mellomstore fat, men alltid veldig fokusert og fruktdrevet.
Karakteristikk
Briljant flott ungdommelig farge med fine bobler. Svært delikat og kompleks nese av sitrus, røde epler, autolyse og mineraler. Frisk fruktig tørr musserende med delikat mousse og lang frisk ettersmak. Nydelig som aperitif men super til fisk og skalldyr, samt god spekemat. 3 glass i Gambero Rosso
Jordmonn
Fra tre vinmarker i hhv Mango, Loazzolo og Bubbio på mellom 400-550 moh. Eksponering mot øst, sør-øst, vest og nord-vest på kalkholdig leire, 20-25 år gamle stokker.
Område
Alta Langa DOCG er er Piemontes mest klassiske tørre musserende vin med historie tilbake til midten av 1800-tallet. Dette er en liten appellasjon og vinene består alltid av Pinot Noir og Chardonnay, alene eller blendet, som rose og riserva utgaver. Minimumskravet til modning på bunnfall er 30 mnd og vinene har alltid årgangsbetegnelse. Avkastingskravene veldig begrenset. Området begrenser seg til vinmarker over 250 moh fra Asti, Alessandria og fra Cuneo på den østlige delen.
Produksjonsmetode
Hånhøstete druer laget på klassisk metode med min 5års lagring på bunnfall.
Druetyper
Chardonnay 15%
, Pinot Noir 85%