Produsent
Domaine Tariquet
Om produsenten
Domaine Tariquet ble grunnlagt av Pierre og Helene Grassa i 1912 og drives i dag av femte generasjon ved brødrene Armin og Remy Grassa.
Brødrene representerer en ung generasjon franske vinbønder som er opptatt av naturen, miljøet og av bærekraftig drift. Målet er å lage viner som viser den rene, friske frukten regionen og dens druer er kjent for.
Vinhuset er først og fremst kjent for sine ferske, fruktige og friske hvite viner, men vingården bygget sitt gode navn og rykte gjennom produksjon av Armagnac av høy kvalitet. Domaine Tariquet har blant annet store vinmarksområder plantet med den sjeldne druen Folle Blanche, som gir et særpreget, aromatisk og mer fruktig druebrennevin.
Karakteristikk
1995 Bas Armagnac har en kompleks duft av sitrusfrukt, sitrusskall, appelsinblomst, aprikos, vanilje og krydder. Svært fyldig og rik, med flott anslag med fint fruktpreg, viskøs og imponerende munnfølelse med svært lang ettersmak. På tross av naturlig høyt alkoholnivå er den elegant og delikat. Fantastisk som avec!
Jordmonn
I hovedsak kalkholdig leire med grus.Alle vinmarkene har bærekraftig jordbruk med egenprodusert kompost og gress mellom vinrankene.
Område
Domaine Tariquet holder til i den sørvestlige delen av Frankrike ved byen Eauze i Gascogne, som er en av tre hovedbyer for produksjon av Bas Armagnac. Hele 57 % av all Armagnac produksjon foregår her. Tariquet innehar ca. 120 hektar med vinmark som er dedikert til Armagnac produksjon. Vinmarkene dyrkes etter lutte raisonnée prinsippet. Her brukes kun naturlig kompost, samtidig som det biologiske mangfoldet ivaretas. Det brukes kun biologiske nedbrytbare sprøytemidler, noe de først tyr til når de står i fare for å miste avlingen. Utover dette sprøytes det ikke.
Produksjonsmetode
Tradisjonell destillasjon i vedfyrt Alambic destillasjonsapparat matet med ved dagen rundt for å sikre jevnt og stabilt kvalitet. Tappet i original styrke på 228 liters lettbrente eikefat fra Allier og Nievers skogene. Ingen tilsetninger. Lagret i 25 år før tapping i 2020 som cask strength.
Druetyper
Ugni Blanc 60%
, Baco 40%