Produsent
Domaine Vincent et Francois Jouard
Om produsenten
Domaine Jouard ble etablert i 1820 har siden 1990 vært drevet av brødrene Vicent og Francois.Med dyp respekt for både tradisjon og natur er brødrene stolte av å representere en av de beste og mest kjente hvitvins appelasjonene i verden - Chassagne-Montrachet.
Domain Jouard har hele 12 hektar vinmark fordelt på 8 ha Premier Cru for hvite og en liten plott i Batard-Montrachet Grand Cru.
Vinmarkene har en imponerende alder på over 50 år. Foreløpig tapper de kun en del av vinene under egen label, resten selger til negocianter.
På den måten beholder de kun det beste materialet selv, men har planer om utvide egen produksjon. Med detaljfokus og forsiktig fatbruk lager brødrene eksepsjonelt flotte Chassagne-Montrachet.
Karakteristikk
Lys briljant strågul farge. Flott duft av sitrus, eple, gul frukt, parfyme, hvite blomster salt og kalkpreg med delikat og integrert treverk. Svært frisk og tiltalende fruktighet med flott munnfølelse, strålende syre, mineraler og snev av eikekrydder. Særdeles konsentrert men likevel lettbeint. Svært lang ettersmak. Prøv til stekt og grillet fisk, skalldyr, lyse kjøttyper og fjærkre. Tåler fin ti år fra årgang.
Jordmonn
Druene kommer fra lieu dit ´Les Fairendes´ i premier cru marken Morgeot som ligger rett syd for landsbyen. Brødrene har 0,63 ha her og jordsmonnet er dominert av kalkrik rød leire der stokkene er 50 år gamle.
Område
Chassagne-Montrachet ligger nydelig plassert i Côte de Beaune og er sammen Puligny-Montrachet det mest anerkjente området for spesielt hvitviner. I dag er det plantet litt over 300 hektar med litt over 2/3 beplantet med Chardonnay, resten Pinot Noir. I de kuperte skråningene på mellom 225-325 moh er jordsmonnet komplekst, en blanding av kalkstein, mergel, leire og grus. Det er hele 55 Premier Cru marker og 3 Grand Cru her.
Produksjonsmetode
Håndhøstede druer presses forsiktig før mosten spontantgjæres i en blanding av gamle og nye tradisjonelle Burgund fat. Andelen nye fat er ca 25%. Deler av vinen ligger på tank. Vinene ligger ca 12 mnd på fat før de blendes. Etter 18 mnd totalt tappes vinene uten filtrering.
Druetyper
Chardonnay 100%