Om produsenten
Azul y Garanza lager vin fra totalt 40 hektar vinmark spredt på forskjellige parseller lokalisert ved siden av ørkenområdet og naturresarvatet Bardenas Reales i Navarra, i det nordlige Spaina.
Med de ekstreme naturforholdene som dette ørkenområdet har, unikt for Navarra, lager Dani Sanches Nogue, Maria Barrena og Fernando Barrena sertifiserte økologisk vin av høy klasse – uten bruk av kjemiske midler verken i vinmark eller kjeller.
Spesielt Maria og Dani har med sine store erfaringer fra både Spania, Frankrike, Australia, Argentina og Sør Afrika endelig funnet sin kurs og filosofi for hvordan de ønsker vinene deres skal være Tro mot sitt opphav. Det bør også nevnes at Dani lager vin i Montsant og Maria i Catalonia.
Karakteristikk
Flott dyp mørk blårød farge. Flott duft av mørke bær, blå plommer, røde bær og krydder. Saftig lett fyldig og frisk smak av røde og mørke bær. Fin moden men frisk fruktighet med fine tanniner. Prøv til svinekjøtt, okse og lam. Super til grillede retter.
Jordmonn
Fra vinmarker som ligger nordvest for Bardenas Reales og pre Pyreenene på 400 moh på kalkholdig leire med tynn toppjord. Gjennomsnittlig 25 år gamle stokker.
Område
Distriktet Navarra strekker seg over hele den sørlige halvdelen av regionen Navarra. Vinmarkene ligger ved foten av Pyreneene, ned mot Ebros dalføre. Navarra var tidligere mest kjent for sine roséviner, men har i seinere år også produsert røde og hvite kvalitetsviner De mest beplantede røde druene er Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon og Merlot, mens de hvite er Viura og Garnacha Blanca. Klimaet er kontinentalt med varme, tørre somre og kalde vintre.
Produsjonsmetode
Håndhøstet, avstilket. Spontangjæring i betongtanker med ca 14 dagers maserasjon. Modning i betong og 30 % i brukte fat.
Druetyper
Garnacha 25%
, Merlot 40%
, Tempranillo (Tinto del Pais) 35%