Rødvin

Ampeleia Cabernet Franc

Briljant rubinrød. Innsmigrende duft av mørke kirsebær, blomster og bringebær med hint av friske urter. Svært delikat i munnen med flott frukt og friskhet hele veien. Florlett men likevel svært intens og lang. Nyt til kylling og annen fugl, kalv, god spekemat og oljebaserte pastaretter. Drikk nå og fem år til.

Italia

Horeca 315,57 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Mørk og rød fruktighet, fersk med lang saftig avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cabernet Franc 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.5%
  • Syre 5.2 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4340246
  • Vinmonopolnr2854101
  • LuktMørk blårød.
  • SmakMørk og rød fruktighet, fersk med lang saftig avslutning.
  • FargeIntens av mørke og røde bær, hint av urter og mineraler.
  • ProdusentAmpeleia
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Ampeleia

Om produsenten

Ampeleia, som er avledet av det greske ordet for vinstokk, er et prosjekt som ble startet av Elisabetta Foradori, Giovanni Podini og Thomas Widmann.

I dag består Ampeleia av 40 hektar vinmark spredt utover en rekke forskjellige vinmarker og parseller med store individuelle forskjeller både med tanke på jordsmonn og høydemeter over havet (fra 200-600 moh.). Vinmarkene er beplantet med typiske middelhavsdruer som en gang i tiden var plantet her.

Druetypene inkluderer selvfølgelig Sangiovese, men også Grenache, Carignan, Mourvedre, Alicante Bouschet, Marselan, Cabernet Franc og Merlot, hvor de siste ble beplantet på 60 tallet.

I 2009 begynte konvertering til biodynamisk landbruk, for en del Ampeleia di Sopra, resten av eiendommen dyrkes økologisk og fra og med 2015 årgangen biodynamisk.

Karakteristikk

Briljant rubinrød. Innsmigrende duft av mørke kirsebær, blomster og bringebær med hint av friske urter. Svært delikat i munnen med flott frukt og friskhet hele veien. Florlett men likevel svært intens og lang. Nyt til kylling og annen fugl, kalv, god spekemat og oljebaserte pastaretter. Drikk nå og fem år til.

Jordmonn

Fra enkeltmarken/parsellen Vigna dell´Asina i La Rocca marken som originalt først ble plantet på 1960-tallet, som har leir- og skiferholdig jordsmonn ispedd kalkstein. Marken ligger 500 moh. og bidrar til lang flott modning.

Område

Ampeleia befinner seg i den øvre delen av Maremma bare 30 km fra Middelhavet. Hovedsakelig dyrkes det Sangiovese her og Maremma er også tilholdsstedet for mange såkalte super toscanere. Ampeleia representerer noe helt annet og lager naturlige viner fra middelhavsdruer som passer klimaet utmerket. Vinene til Ampeleia klassifiseres som IGT/IGP Costa Toscana.

Produsjonsmetode

Håndhøstet fra parsellen Vigna dell´Asina på 500 moh, delvis avstilket, 15% hele klaser, resten presset og spontangjæret i betong, modning i betongtanker i 10mnd. Avkastning på 30 hl/ha. 7.500 flasker produsert.

Druetyper

Cabernet Franc 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.